Thursday, 4 October 2012

PERSPEKTIF

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
di sini saya nk kongsi mengenai perspektif dalam kalangan manusia.
kita tahu setiap manusia mempunyai perspektif masing-masing dalam setiap perkara.
dan setiap perspektif itu berbeza mengikut acuan pemikiran pemikir itu.
kadang2 ianya boleh menjadi total rubbish n sometimes it is not.
so kita kene menghormati perspektif semua orang.
jangan menjadi terlalu skeptikal dan pessimist.
kita hidup dalam bentuk komuniti.
jadi seharusnya nilai2 murni perlu diterapkan supaya tiada berlaku sebarang pertelingkahan.
saya cuba untuk menerima dan mendengar setiap perspektif semua orang.
supaya i can get the whole picture.
life isnt about to fulfill ur contents.
it is also about how you connect with people around you.
jangan jadikan setiap benda itu masalah.
anggap inaya sebagai satu cabaran utk kita cuba selesaikannya.
kita dijadikan dengan sebaik2 kejadian.
so hargai lah nikmat yg diberikan dgn sebaiknya.
sekian.
terima kasih.....

Wednesday, 3 October 2012

C.I.N.T.A

bestkan kalau diri kita dicintai.
kita tahu yg ad orang yg sayang n care psl kita.
kita rasa sgt dihargai.
tapi x semua cinta itu indah.
ada juga cinta yg pahit,tawar,masin,masam etc..
banyak tafisran terhadap cinta.
but mostly cinta dikaitkan dengan dua orang manusia yg sayang menyayangi antara satu sama lain.
but for me.
CINTA itu subjektif dan abstrak.
CINTA terhadap ALLAH.
CINTA terhadap RASUL.
CINTA terhadap AGAMA.
CINTA terhadap KELUARGA.
CINTA terhadap KAWAN.
CINTA terhadap KEKASIH.
dan banyak lagi.
tapi ad jugak cinta terhadap sesama jenis.
adakah ianya wujud atau nafsu semata?
saya xarif pasal bnda nie so saya xkn go further about that.
tp saya memahami perasaan orang yg bercinta.
semuanya indah-indah belaka.
mood: JELESS.
tp xper.
saya yakin saya pom akan gembira jugak.
mungkin pada satu hari nanti.
we'll see.
INSYAALLAH..

P/s:sori kalau entry nie menyakitkan hati sesetengah pihak.saya minta maaf dan terima kasih..

Wednesday, 18 January 2012

sabar

i know i dh lama x update blog(exam week!!!)
alhamdulillah dh hbis..
hooray..(lompat-lompat atas katil)
erm
terlintas nk buat entry baru..
miss my blog sgt2...
sabar...
i dh lama kot sbr dgn seorang hamba ALLAH nie(name not mentioned here)..
as a person tahap kesabaran manusia ad batasnya..
as for myself mine is almost explode but ironically i still hold in n still x mrh..
i just dont know how i do this..
but im glad sbb i blh bersbr..
i sgt fhm lau ad org2 yg marah..
its ok..
muacks...
love kowunk...
take care

Sunday, 1 January 2012

azam tahun baru

ok..
(sambil feeling miss universe)
welcome to the brand new year 2-0-1-2..
azam tersangat ler byk..
hopefully i could achieve them all
amin..
n i harap kowunk pom the same..
hopefully this year will bring banyak faedah daripada kejadah khanz..
i hope i will be stronger n braver(tiba2 psg lagu HAKAK ADELE-TURNING TABLE)
xoxo
BISOU

video

P/s  :sowi video i nie tersgt OVER(YER LA BAJET DIVA--muntah-kuar-air-dutch-lady)..pape pom njoy..

Tuesday, 20 December 2011

my alter ego

i could say that i might have two or more identities
tp ntah lar..i pom xseberapa nak sure sgt..but i think i do have one!
i rasa i ada my alter ego sendiri n i believe u have too!
yer lar lau BEYONCE ad SASHA FIERCE
i plak the BITCHY-SLUTTY-WHOREY KIMIE and SESUCIK EMBUN PAGI KIMIE..
sometimes i can go hyperactive yang melampau for example menari non-stop for hours long
and sometimes i akan jadi pendiam n bajet suci nak mamposs(OK..muntah-pink-air-susu-dutch-lady)
and sometimes blh jadi emo nak mati(maybe HORMON UNSTABLE kot) then blh jadi dramatik gilew2(YER LA IM ALSO KNOWN THE DRAMA QUEEN)..cant agree more with it!!but i enjoy every little identity i own and benda tu makes me special and stand out..i mean i nie bknnya suka live under the spotlight buat it chooses me to so nak buat mcm mana(SETETMENT MINX KENE PENAMPAQ DOUBLE)..btw whats is ur ALTER EGO??

Monday, 19 December 2011

i love kelly clarkson

OMJ..lagu-lagu dalam kelly clarkson punya album baru 'STRONGER' sgt best n inspiring..she such a talented singer..i could say i love all her tracks dlm album tu.she totally blow me away..so i rekomen kat uollss supaya tune to her album and i bet u wont regret..trust me..i think this album so far her best album..enjoy..




cinta hanya secawan kopi part 5 and 6

sudah 2 minggu selepas befday nik,scha still xdpt nk bercakap dengannya.Dia selalu merungut that problem kat wani,wani mcm dgr x dgr jer(motip sgt kan).

scha  :babe,i seriously stress n sedey sbb xdpt ckp ag ngan nik since befday dia.please help me!befday present 
          dia pom i xsmpat kasi(start to cry)
wani  :ala.chill la babe,nnt  u dpt r ckp ngan dia.i yakin nyer(muka sentap)
scha  :but..(wani mencelah)
wani  :no but but.nnt i help u talk to him.ok.ill try(sambil peluk scha)..lets go to class.kita dh lmbt nie..
scha  :ok.(smbil wipe her tears).

pada masa yang sama,joshua anak tunggal kepada usahawan terkenal dato arif dan datin firiana baru sahaja pulang dari abroad dan melanjutkan pelajarannya di universiti yang sama dengan scha,nik dan wani.joshua merupakan rakan baik nik sejak dari bangku sekolah lagi.dia juga menyimpan perasaan cinta terhadap scha akan tetapi malu untuk meluahkannya(OH,SO SWEET) kerana dia tahu bahawa scha menyukai nik dan nak dijadikan cerita wani mempunyai perasaan cinta terhadap joshua,tetapi dia merahsiakan perkara ini daripada pengetahuan nik.(yer la,wani kan muse kepada nik)..(sgt triangle love kan-bosan..)

                                                 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ting tong..kedengaran bunyi loceng memecah kesunyian di rumah agam datin seri katrina..

datin seri katrina  :mak jah,please open the door..sapew yg datang..tq(menjerit from biliknya)
mak jah               :baik puan(pergi membuka pintu)
datin firiana          :SURPRISE!!!argghh(menjerit kecil)
mak jah               :oh pffttt..(latah mencarut)..terkejut saya..maafkan saya datin..
datin firiana          :ermm.its ok.B mana?i nk kasi surprise dekat dia?
mak jah               :puan kat atas,tengah bersiap..
datin firiana          :ok ok..dont tell her im coming tau..i want to surprise her.hehehe(ketawa kecil)
mak jah               :baik datin(pergi ke dapur dan meneruskan kerjanya)
datin seri katrina  :sapew yang datang mak jah??(no answer)..pekak ker orang tua nie..

pada masa yang sama,datin firiana dengan perlahan-lahan pergi ke arah bilik kawan baiknya itu dan tiba-tiba..

datin firiana          :SURPRISE!!
datin seri katrina  :oh BITCH(terkejut)OMG, W(menjerit gembira)..lamanya i x jmpa u.its been ages.(peluk 
                            datin firiana)
datin firiana          :of course la B..i miss u so much.i come to your house first nk kasi surprise and you sure 
                            did!actually i and my husband now dah menetap balik kat Malaysia.yer lar my husband  
                            rindu kat his old friends so he decided to balik.our bussiness kat sana partner dia yg 
                            uruskan.btw,im so sorry sbb xdpt attend when your husband died.i tau pom 2 weeks after 
                            that..sorry yer B
datin seri katrina  :its ok.no worry.stop ungkit benda yang dah lama.i tak nak ingat balik benda tu.let bygone 
                            be bygone(muka pasrah)
datin firiana          :i heard a rumor yg u now dating ngan mat saleh muda..betul ker(mengusik).u nie cougar sgt
datin seri katrina   :mana ada.who tell u rumor tu(cuba untuk deny-blushing)
datin firiana          :excuse me,u jangan ingat i stay kt abroad lama-lama i tak tau my friends goss..i banyak 
                            kabel.heheheh(mereka ketawa sesama) 
datin seri katrina  :oh really!!ada apa hajat datang ke mari??
datin firiana         :actually,i ada buat party sempena kami dah balik Malaysia.so nak inform kat all my friends 
                           and my husband's friends kat sini.next week,u bawak lar partner u tu(chuckles).or kat situ 
                           bolehla i kenalkan u ngan my husband's friends yang duda dan tampan.(mengusik sekali ag)
datin seri katrina  :u nie,W..ada-ada jer.tp ok jugak kan(tetiba gatal)..dapat kenal-kenal boleh la jadi stok 
                            kan??(ketawa mengilai)
datin firiana         :perangai u still the same.x berubah kan..BITCHNYA..(ketawa)
datin seri katrina :well W,thats me..jom lar kita having breakfast together and pergi rumah S.i bet she will go 
                           sawan jumpa u nnt..
datin firiana         :good idea.jom.i pom x breakfast ag.btw,dh lama x makan masakan mak jah..

mereka berdua pergi ke dapur dan menikmati hidangan yang disediakan oleh mak jah dan meneruskan perbualan mereka.selepas selesai having breakfast,mereka menuju ke rumah datin farisya untuk memaklumkan mengenai party yang bakal dianjurkan oleh datin firiana..

                                                     ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                           

p/s:sowi agak sedikit boring part nie..biasa la dlm novel ker movie ker mesti ad certain part yang bowink..ill try to come up with good punch line n story line for next chapters..enjoy reading..(: BISOU!!hugs n kisses